22 Mart 2016 Salı

Balemir Yapi Dekorasyon

9b
Görsel tasarım, yaratıcı bir süreçtir ve çoğunlukla müşteri ve tasarımcı arasında gelişen, baskı ve tüm tasarım süreçlerinin bir arada yürütüldüğü süreçleri yürüten (yöneten) sanatçıya verilen ad olarak tanımlanabilir.
Günümüzde görsel tasarımcı denildiğinde akla ilk gelen çağrışım, web sitelerini tasarlayan kişiler gibi gözükse de aslı bu şekilde değildir. Bu kargaşayı sonlandırmak adına çeşitli alt dallara bölünmüştür.
Görsel tasarımcıların kullandıkları araçlar genellikle yazılımlardan oluşmaktadır ve yine ağırlıklı olarak Apple firması tarafından üretilen bilgisayarlarda yapılmaktadır. Şimdi gelelim konumuza o da ağır işçilik bittikten sonra işin kendini göstermesine sebep olan gergi tavan uygulamaları.
Gergi tavan sisteminde kullanılan tüm malzemeler kadar çok önemlidir. Gergi tavanı uygularken yani monte ederken kesinlikle uygulanan mekana zarar vermeden uygulanacak gölge temizlenir ve gergi tavan sisteminde kullanılacak profiller duvara veya tavana monte edilir ve bunları monte ederken duvarlara veya tavana zarar verilmemelidir.
İleride demonte edildiğinde tavan temiz olmalı ve tekrar tadilata ihtiyaç olmamalı. Gergi tavan kumaşı uygulanırken kesinlikle yara almamalıdır.
Günümüzde birçok gergi tavan firması vardır. Profesyonel olduklarını ne kadar söyleseler de işçiliklerinden bunu anlayabilirsiniz. Lütfen yaptırdığınız yerlerde veya yaptıracaksanız sıfır hata olmasını isteyin.
Gergi tavan sisteminde kullanılan kumaşlar veya bunların ne kadar iyi olursa montajda o kadar iyi olmalıdır. Tabi bu ürünlerin kalitesine de bağlıdır. Ürünler kaliteli ise kesinlikle montaj sırasında hata olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder