23 Kasım 2016 Çarşamba

Erkek Gomlek Modelleri

Erkek Gomlek Modelleri.png
Gömlekler çeşitli şekillerde kullanılabildiği için erkeklerin vazgeçilmezi olmuşlardır. Spor, şık ya da günlük her tarzın bütünleyicisidir. Ancak her kıyafette olduğu gibi yanlış erkek gömlek modelleri seçimi vücudun deforme görünmesine neden olabilirken, doğru bir tercih kusurlu yanların kapatılmasını sağlayabilir.
Erkeklerin gömlek seçerken dikkat etmeleri gereken en önemli şey kendi vücut yapılarını dikkate almalarıdır. Kişinin fiziksel özellikleri ile seçtiği gömleğin kalıbı uyum içerisinde olmalıdır. Mesela uzun ya da yüksek yakalı gömlekleri kısa bir boyna sahip birinin seçmemesi doğru bir tercih olacaktır. Çünkü kısa boyunlu birinin yüksek yakalı bir gömlek giymesi boynunun daha fazla kısa gözükmesine neden olur.
Boynu uzun olan erkekler de ise yüksek yakalar çok şık duracaktır.
Erkeklerin gömlek seçiminde en çok yaptıkları hatalardan biri ise gömlek düğmelerinin çok gergin durmasıdır. Eğer erkek gömlek düğmeleri kişinin üstünde gergin duruyorsa gömleğin dar ya da küçük olduğu izlenimini oluşturur bu da kişiyi olduğundan daha fazla kilolu gösterir. Ayrıca kendilerini kilolu hissedenler için enine çizgili gömlek modeli tercih edilmesi sakıncalı olabilir. Enine çizgi yerine boyuna çizgili modeller seçilirse kişi olduğundan daha zayıf gözükür.
Size Uygun Seçim
Erkek gömlek modelleri arasından bir tercih yapılırken kişinin tarzı da göz önünde bulundurulmalıdır. Spor giyinmeyi seven bir erkek, kot pantolonlarla daha fazla yakıştığı için kareli gömlekleri tercih etmelidir. Klasik giyinmeyi seven birisi ise düz renkli erkek gömlek modelleri arasından bir seçim yapmalıdır.
Koyu renkli takım elbiselerin içine açık renkli, açık renkli takım elbiselerin içine ise koyu renkli gömlekler tercih edilmelidir. Erkek gömlek seçiminde beyaz renk en çok tercih edilendir. Fakat beyaz renkli erkek gömlek çeşitleri kusurları diğer renkli gömleklerden daha çok ortaya çıkarır. Gömlek seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de hangi mevsimde kullanacağımızdır. Çünkü mevsimine göre farklı erkek gömlek kumaşı tercih edilmelidir. Mesela yaz mevsiminde keten kumaşlı gömlekler tercih edilmelidir. Fakat kış mevsiminde kadife kumaşlı gömlekler giyilmelidir. Pamuklu kumaşa sahip gömlekler ise hem yaz mevsimi hem de kış mevsimi için uygundur.
Gömlek seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de gömleklerin kol boyudur. Gömleğinizin kolunun uzunluğu tam bilekte bitmelidir ve kolunuzu uzattığınızda gömleğiniz hareketlerinizi kısıtlamamalıdır.

1 yorum: