11 Ocak 2017 Çarşamba

Siva Kurutma

Siva Kurutma.png
Binaların İç Dizaynında Kurutma İşlemi Nasıl Yapılır?
Binalarda yapılan tüm işlemler sonrası diğer bir aşamaya geçmek için kurutmanın yapılması gerekir. Özellikle iç dizayn yapılmadan önce şap atma işlemi gerçekleşir. Şap kurutmanın sağlıklı bir şekilde yapılması sıva ve boyanın da sağlam ve dayanıklı olması için önemlidir. Günümüzde doğal yollarla yapılan kurutma işlemleri ise iş hızını yavaşlatır ve yapıların dayanıksız zemin üzerine uygulanmasına yol açar.
Sıva kurutma cihazı günümüz teknolojisinde inşaat ve binalarda şap kurutma işlemi için profesyonel firmaların tercih ettiği nem kurutma yöntemi olmuştur. Sıva kurutma cihazları sayesinde inşaatlardaki soğuk ve önemli ortam sorunu da ortadan kalkmaktadır.
Binalarda Yaz Kış Nem Kurutma Olanakları
Yaz aylarında her ne kadar sıcaklığa bağlı olarak şap kurutma daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşse de kış aylarının başlaması ile inşaat alanlarında sıva kurutma işleminin doğal yollarla sağlanması mümkün değildir.
Ancak içinde bulunduğumuz çağda firmaların kış aylarında işi durdurmaları veya yavaşlatmaları gibi bir durum söz konusu değildir. Şap kurutma makinaları kış aylarında da en soğuk inşaat yapılarında ve binalarda hızlı bir kurutma olanağı sağlamaktadır. Soğuk ve nemli olan binalarda çalışma ortamı da zorlaşır. İş verimini artırmak için öncelikle sağlıklı çalışma ortamları hazırlamak gerekir. Şap kurutma makinaları ile nem faktörü ortadan kalkar ve ortam daha sıcak hale geldiği için iş verimi artar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder