31 Mayıs 2016 Salı

Eticaret Sistemi

Eticaret Sistemi
Arkadaşlarınızla Ortak Olmak İyi Bir Fikir mi?
Bir girişim için iş yaşamına atılırken en güvenilen kişiler yakın çevreden oluşur. Arkadaşlar, ticarete adım atarken hem en büyük destekçiniz hem de en iyi eleştirmeniniz haline gelir. Bunun gücünden beslenen girişimciler arkadaşlarıyla ortak olmanın getirilerini hesaplayarak, onlarla ilerlemeyi tercih eder. Peki arkadaşlarınızla ortak olmak iyi bir fikir mi? İş yaşamı ile sosyal yaşamın farklılıkları girişiminizi zedeleyebilir mi? İş yaşamında yaşanan sert sorunlar hem arkadaşlığınızı hem de projelerinizi etkileyebilir mi? Sizler için derledik…
E-ticaret dünyasında deneyim altın anahtarlardan biridir. Bilgi daima güç kazandırır ve ortak olacağınız arkadaşlarınızda bu kriterleri aramanız gerekir. Bir girişime cesaret ederken farklı uzmanlık alanlarına sahip kişilerin ortak olması, işlerin yükünü azaltacak ve süreci hızlandıracaktır. Şayet arkadaşlarınızla aynı uzmanlık alanlarına sahip olursanız, girişiminizin başlangıcı beklediğinizden de yavaş ilerleyebilir. Aynı zamanda dışarıdan destek alma ihtiyacı da hissedebilirsiniz. Fakat e-ticarete adım atarken işin kurulumu pek çok farklı süreç barındırır. Bu anlamda size yardımcı olabilecek yeteneklere sahip arkadaşlarınızla ortak olmayı düşünebilirsiniz.
Tüm kuralları girişimin başında belirlemek herkes için en faydalısıdır. Çünkü e-ticarette dinamikler sürekli olarak değişse de, vazgeçilmez ve temel bazı kurallar vardır. Herkesin görevleri başlangıçta belirlendiği takdirde, kimlerin uyum sağlayamayacağı da ortaya çıkar. İşler ilerledikten sonra çıkacak uyumsuzluk yerine böyle bir yöntem herkesin durumunu kolaylaştırır. Böylece arkadaşlarınızla iş yaşamında rastlayabileceğiniz sıkıntıların önüne geçilmiş olur.  E-ticarette ve ticaretin tamamında ortak kararlar gereklidir. Ancak herkes karar aşamasında kendi uzmanlığını konuşturursa işler daha hızlı yürür.
Arkadaşlarınızla ortak olsanız bile patron her zaman tek olmak zorundadır. Aynı şekilde satış müdürü ve CEO gibi pozisyonlarda da birer koltuk vardır. Bu mevkileri en baştan kararlaştırmalısınız. Kimin hangi ünvana sahip olacağını tartışmak oldukça önemlidir. Çünkü ancak bu sayede, ilerde yaşanabilecek problemleri engellemiş olursunuz.
Bir şirket, ancak hiyerarşi yöntemi ile ayakta kalabilir. Çünkü demokrasi çok özel bir kavram olsa da, belirleyici isimlerin varlığı her zaman değerlidir. Çünkü bazı kararlar konusunda herkes tartışabilir. Ancak son sözü söylemek belli rütbeye sahip kişiler ile mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder