20 Mayıs 2016 Cuma

Kitap 72

Kitap72
– Kitap Okumanın Zararları –
İyi bir kitap insana neler kazandırır? Yalnız anlarında uzanacak bir el… Sıkıcı günlerin dert ortağı… Geçmişten gelen keyifli bir sohbet… Herkes kitap okumanın keyifli yanlarından bahseder. Peki ya kitap okumanın zararları? Böyle bir cümle duymak bile çıkmaz bir sokağa girmek gibidir. Çünkü kitaplar faydalarıyla besleyici, öğretici, en yakın dostlarımızdır. Fakat işin içine üretim aşaması girdiğinde, durum biraz değişiyor.
Kitaplar raflara dizilip ellerimize dokunacağı güne kadar pek çok süreçten geçiyor. Fakat rafların da öncesinde yer alan baskı aşaması, belki de en tehlikelisi… Çünkü kitapların ciddi bir tehlikeye dönüşme evresi tam da bu noktada gerçekleşiyor. Baskı aşamasında kullanılan matbaa mürekkepleri ve tonerler, etrafına zehir saçıyor. Kitaplara dokunan tüm eller, o zehre bulanarak tehlikeden nasibini alıyor.
Bu günlük yaşamda çok ciddi bir unsur olarak görülmese de işin aslı öyle değil. Geri kalmış baskı teknolojilerinin güvensizlik sorunu, insan sağlığını tehdit ediyor. Evinizde öylece duran bir kitabı düşünün. Her okuyucu kitap kokusuna hayrandır. Kitabı koklamak için eline alan kardeşiniz, okumak için sayfalarını karıştıran eşiniz ya da etrafı toparlarken kitaba göz atan anneniz… Hepsi bir şekilde tehlikenin kıyılarında dolaşıyor. Çünkü kitap basımında yer alan zararlı mürekkepler, insan vücuduna kolaylıkla temas ediyor.
Kitap okurken bir şeyler yemeyi kim sevmez ki? Belki çalan ani bir telefon, elinizdeki kek dilimini kitabınızın üstüne bırakmanıza neden oluyor. Belki de pikniktesiniz ve yer bulamayınca simit parçanız güvenli gördüğünüz kitabın üzerine yerleşiyor. Oysakitonerlerin ve mürekkebin yaydığı zehir, usulca sizin ve sevdiklerinizin bedenine doğru yola çıkıyor.
Oysakiwww.kitap72.com güvencesi ile basılan tüm kitaplar, gıda temas sertifikasına sahiptir. Peki bunun anlamı nedir? Gıda temas sertifikası; ellerinizin, yiyeceklerinizin ve sevdiklerinizin kitaplara özgürce dokunabilmesi demektir. Baskı aşamasında doğal olmayan hiçbir zararlı maddeye yer verilmemektedir.
Çünkü iyi bir kitap, size bir dost kadar yakın olmalı…
Kitap basımıdergi basımıkatalog basımı, menü basımı,  kitap maliyet hesabı, kitap baskı, katalog baskı, dergi baskı, menü baskı, kitapçık basımı, kitap, dergi, katalog, menü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder