24 Nisan 2016 Pazar

Derin Peeling

Derin Peeling.jpg
Kimyasal peeling, işlemin derinlik seviyesine göre yüzeysel peeling, orta peeling ve derin peeling olmak üzere üçe ayrılır.
  1. A) “Yüzeysel peeling” ; Stratum korneumun soyulması, daha kalın bir epidermal tabaka oluşumunun uyarılması ile deri yapısının düzeltilmesidir. Yüzeysel soymada, trikloroasetik asit (TCA) %10-25, Jessner’in solüsyonu, alfa hidroksi asit (AHA), salisilik asit ve tretinoin solüsyonu kullanılabilir.

  2. B) 
    “Orta peeling” ; Papiller ve üst retiküler dermiste harabiyete yol açarak pigment değişikliklerini, hafif-orta derecedeki kırışıklıkların tedavisini de içeren fotoyaşlanma etkilerini düzeltmede ve ayrıca aktinik keratoz tedavisinde etkili olan bir yöntemdir.

  3. C) 
    “Derin peeling” ;Epidermis, papiller ve retiküler dermiste nekroz ve inflamasyon oluşturarak şiddetli fotoyaşlanmada uygulanan etkili bir yöntemdir.
Orta ve derin kimyasal soyma işlemi için; %35-50’lik TCA, Jessner’in solüsyonu ve %35’lik TCA kombinasyonu, %70’lik glikolik asit ve %35’lik TCA kombinasyonu veya %88’lik fenol kullanılabilir.
Derin Peeling Nedir ?
Derin peeling cilt soyma işleminde cildi en fazla soyma işlemidir. Cildin kalın tabakasını yenilemek için % 50 TCA ya da % 30 Tca kullanılarak yapılan cilt sotma işlemini Derin peeling olarak adlandırabiliriz.
Derin Peeling nasıl yapılır ?
Derin peeling ; Ciltte hasarlı olan ya da dövme olan bölgeyi yenilemek için, yara izi silme, faça izi silme işlemi için yapılır. % 50 ya da % 30 Tca peeling solüsyonu ile sorunlu olan bölgeye uygulama yapılır. cilt bir hafta on gün kadar dinlendilir. bu süreç içerisinde cilt soyulacak ve yeni cilt çıkacaktır, bu soyma işlemindeki sürece derin peeling uygulaması denebilir.
Derin peeling nelere iyi gelir ?
Derin Peeling ile genellikle, Dövme silme, kalıcı dövme silme, Yara izi silme, faça izi silme işlemi, kesik izi silmek ve Ameliyat izi silme işlemi yapılmaktadır. cildi yenilemek için derin peelingler ve Tca kimyasal peelingsolüsyonlarından % 30 tca ya da % 50 tca peeling tercih edilmektedir.

Derin Kimyasal Peeling

Derin peeling (phenol peeling) oldukça önemli bir soyma işlemidir. Genel veya lokal anestezi altında yapılır.
Sivilce izleri, akne izleri, yüzeyel kırışıklıklar ve pek çok leke türü bu yöntem ile oldukça başarılı şekilde tedavi edilir. Derin Peeling İşleminden sonraki süreç oldukça ağrılıdır. Düzenli ağrı kesici kullanılması gerekir. Yüzde 1 – 2 hafta devam eden şişlikler görülür.
Derin Peelingte Yaklaşık 1 ay iyileşme süreci vardır ve kızarıklığın tamamen iyileşmesi 2 ay kadar sürebilir.
Diğer kimyasal peeling yöntemlerine göre çok daha etkilidir ve etkisi uzun süre devam eder. Koyu tenli kişilerde muhtemel kalıcı renk açılması ihtimali dolayısıyla açık renk cilt yapısına sahip bireyler için daha uygun bir peeling yöntemidir.
Daha detaylı bilgi için Resmi Satış Sitesi :  http://www.derinpeeling.comincelenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder