4 Nisan 2016 Pazartesi

Hava Bitkisi - Air Plant Tillandsia

tillandsia    hava-bitkisi-terraryum
Air Plant olarak da bilinen Tillandsia hava bitkisi, yetiştirmesi en kolay ilginç bitkiler arasındadır. Tillandsia (Air Plant), Hava Bitkisi olarak adlandırılmasına rağmen yaşamını sürdürmesi için tabiki suya, besine ve ışığa ihtiyaç duyar. Hava Bitkisi teknik olarak bir ağaçta, bir konukta veya bir objede asalak olmadan yaşayabilen bir bitki çeşitidir. Tillandsia konuklarından kesinlikle herhangibir gıda almaz. Işık altında fotosentez kanalıyla kendi besinini kendisi üretebilmektedir. Hava bitkisi bulunmuş olduğu ortamın havasından, nemi ve besinleri kapabilecek şekilde küçük kanalcıklara haizdir.
Hava bitkisi köklerini öteki objelere tutunmak için kullanır. Bu sayede Tillandsia değişik konumlarda çok rahatlıkla yaşayabilir. Hava Bitkisinin bu özelliği dekorasyonlarda kullanılan favori bitkiler arasında yer almasını sağlamıştır.
Hava Bitkisi yetiştirmesi çok basit bir bitki türüdür. Çok dayanıklı bir yapıya haizdir. Tabiki de gelişiminin sağlıklı olması için gerekli ilgi gösterilmelidir. Hava Bitkisi yetiştirmesinde gerekli özen yayınlandıği taktirde uzun süre sizi mutlu edecek ve biroldukça yavru sahibi olmanızı elde edecektir.
Mağazamızdan uygun fiyatlarla hava bitkisi satın alabilirsiniz. Aynı zamanda hava bitki terraryum (air plant terraryum) yada Tillandsia air plant satın alabilirsiniz.
Hava bitkisi bakımı ile ilgili tüm ayrıntıları sitemizden okuyabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder